El robot quirúrgic Bitrack finalitza la validació tècnica amb èxit

El nou robot Bitrack System per a cirurgia laparoscòpia mínimament invasiva, que ha desenvolupat l'empresa Rob Surgical amb especialistes de primera línia de Catalunya i els Estats Units, ha finalitzat amb èxit la validació tècnica amb models experimentals i es prepara per obtenir l'homologació europea i entrar al mercat de cara el 2019

Bitrack és l'alternativa modular, flexible i més econòmica del robot nord-americà Da Vinci instal·lat en nombrosos centres hospitalaris de referència arreu del món com l'Hospital Clínic i l'Hospital Universitari Vall d'Hebron a Barcelona. 

Els assajos amb el prototip final s'han dut a terme al nou quiròfan experimental d'Specipig, CRO amb certificació BPL especialitzada en oferir aquest servei a empreses de tecnologia mèdica. En les proves hi han participat cirurgians especialistes en robòtica quirúrgica i coneixedors del sistema Da Vinci entre els quals destaca el Dr. Javier Magriña, cirurgià de la Clínica Mayo. La direcció tècnica ha anat a càrrec del Dr. Josep Amat, catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya i responsable de robòtica del Centre de Recerca en Enginyeria Biomèdica (CREB).

“El repte global de la cirurgia robòtica és millorar l'eficiència, és a dir, que sense renunciar a l’eficàcia dels sistemes actuals es puguin adquirir robots a menys cost i que resolguin alguns requeriments tècnics que demana la comunitat mèdica. Ens hem proposat posar la cirurgia robòtica a l’abast de la majoria dels hospitals” explica Jaume Amat, CEO de Rob Surgical i membre de la comissió gestora de CataloniaBio & HealthTech.

Pots ampliar la informació en aquesta nota de premsa.

Foto: L'equip fundador format per Josep Amat, Jaume Amat i Alícia Casals - © Rob Surgical, Anna Mas

 

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies