Administració, hospitals i empreses parlen de les oportunitats de compra pública innovadora

Una setantena d'emprenedors i professionals de l'àmbit de la biomedicina i la salut van participar a la jornada sobre les oportunitats internacionals en compra pública d’innovació (CPI) organitzada per ACCIÓ i CataloniaBio & HealthTech, el dia 6 de març a Barcelona.

La CPI parteix de la demanda i necessitats definides pel sistema sanitari, que s'acaba traduint en licitacions per comprar solucions innovadores. Pel grau de sofisticació d'aquesta demanda, el procés requereix de la col·laboració de diferents empreses amb capacitats complementàries. 

Durant la jornada, diversos experts van explicar la seva experiència del funcionament de la CPI tant des del punt de vista dels hospitals, del sistema sanitari com de l’empresa. Glòria Palomar de la Fundació Parc Taulí va posar exemples a l'hora d'identificar les necessitats que no estan cobertes per la tecnologia disponible al mercat. Ramon Maspons d’AQuAS va remarcar la importància d’una cultura innovadora dins els centres sanitaris, mentre que Joan Esculdero de Grupo Pulso va encoratjar les empreses a involucrar-se en aquests processos (ells s'han presentat en nou projectes amb una taxa d’èxit del 50%).

Per últim, els directors d'oficines d’ACCIÓ al Regne Unit, als Estats Units i a Singapur van presentar els sistemes d’identificació d’oportunitats de CPI que existeixen als diferents mercats. També van posar èmfasi en els serveis d’acompanyament i de cerca de socis que ofereixen a les empreses que vulguin participar-hi.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies