Empreses de CataloniaBio & HealthTech visiten Canadà

comunicacio@cataloniabioht.org,

Una delegació de vuit empreses catalanes de l'àmbit de la biomedicina i la salut, la major part de les quals associades a CataloniaBio & HealthTech, han participat en una missió empresarial a Toronto (Canadà) del 9 al 13 d'abril per buscar nous clients, socis i inversors en un dels ecosistemes més avançats del món.

La missió —organitzada per ACCIÓ en col•laboració del consolat del Canadà a Barcelona, Biocat i el clúster canadenc ToHealth— ha comptat amb Althaia, Inveready, Laboratorios Rubió, Mind the Byte, Reig Jofre, entre d'altres.

El viatge empresarial s’ha fet coincidir amb la celebració de la Toronto Health Innovation Week (THIW), que ha aglutinat més de 30 activitats i 3.500 assistents per debatre el futur de la tecnologia en el sector de la salut

Una de les xerrades de la THIW ha estat Building bridges Canada-Catalonia in healthcare, on el Dr. Alfons Nonell-Canals, CEO de Mind the Byte i membre de la junta de CataloniaBio & HealthTech, ha presentat el potencial que ofereix l'associació actualment formada per més de 150 empreses biofarmacèutiques, de tecnologia mèdica, salut digital, serveis científics i no científics, i generadores de coneixement. Nonell-Canals ha remarcat que les empreses catalanes van tancar 42 acords de llicència el 2016 amb uns ingressos potencials d'uns 250 milions d'euros en els propers 5 anys, segons l'Estudi d'inversió en biomedicina a Catalunya 2017. En aquest mateix espai, Sara Secall, sòcia d'Inveready, ha explicat el seu cas d'èxit com a inversors de la companyia canadenca Edesa Biotech (ronda de 5,8 milions d'euros).

Per part de les entitats clau del sector a Toronto, Yung Wu, CEO del hub d'innovació MaRS, ha exposat les fortaleses d'aquesta ciutat en ciències de la vida com l'experiència en cèl•lules mare, una xarxa d'hospitals world-class i un sector global valorat en 5,2 trilions de dòlars. 

També s'ha dedicat una sessió sobre les dones que incideixen en la salut amb noms com Molly Shoichet, primera directora científica del Govern d'Ontario, i Michelle Holland, Chief Advocate for Innovation Economy a l'Ajuntament de Toronto.

Canadà és el segon país del món amb major número d'empreses biotecnològiques, gran part focalitzades en salut humana. 

Més informació

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies