La biotecnològica Palobiofarma llicencia un fàrmac per al càncer de pulmó a Novartis


Palobiofarma i la multinacional farmacèutica Novartis han arribat a un acord per al desenvolupament de nous medicaments contra el càncer. La biotecnològica cedeix els drets del seu fàrmac PBF-509, que es troba en assajos de fase I per al tractament del càncer de pulmó, a la farmacèutica. A més, Novartis també tindrà accés a diverses patents relacionades amb moduladors dels receptors d’adenosina.

Inicialment, Palobiofarma rebrà 13 milions d’euros tot i que l'acord inclou que Novartis farà pagaments a la biotecnològica per fites de desenvolupament i comercialització i pagaments percentuals quan es comercialitzi el medicament.

El conseller delegat de Palobiofarma, Julio Castro, destaca que és "un dels grans acords globals d’aquest any en l’àrea de la immunooncologia” i que actualment "és una àrea de gran interès on s’espera aconseguir la cura per diferents tipus de càncer".

Palobiofarma té oficines i laboratoris al Tecnocampus Mataró (Barcelona) i Noain (Navarra) i actualment està participada per tres entitats de capital de risc, Inveready (soci de CataloniaBio), Fitalent i Sodena

Foto: Laboratori de recerca de Palobiofarma - © Palobiofarma

 

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies