Ruth M. Risueño: "Al Health & Bio Team Dating vaig trobar un CEO per a la nostra empresa"

Inscriu-te: Health & Bio Team Dating 2017, 21 de novembre!

Ruth M. Risueño, fundadora i Chief Scientific Officer (CSO) de Leukos Biotech, és un dels casos d'èxit sorgits d'aquesta trobada entre científics i gestors empresarials en l’àmbit de les ciències de la vida i la salut.

Health & Bio Team Dating, que organitzen conjuntament l'associació d'empreses CataloniaBio, Biocat i Banc Sabadell, va néixer el 2015 a partir d’una realitat: Catalunya compta amb un ecosistema ric en grans científics, emprenedors, inversors i institucions, però té una manca de col·laboracions entre els diferents actors. Hi ha projectes científics que podrien arribar al mercat a través de noves start-up, però els falta una persona que s’ocupi del pla de negoci i del fundraising. D'altra banda, hi ha molts experts en gestió i direcció amb el desig d’emprendre i de trobar nous projectes en l’àmbit de les ciències de la vida i la salut, però que no saben on buscar-los.

De la necessitat de combinar una recerca científica d’excel·lència amb l’expertesa de desenvolupament de negoci es van crear aquestes trobades, que enguany arriben a la seva segona edició. Durant la primera edició es van posar en contacte 60 projectes i directius i es van generar més de 200 reunions. D'aquests, 6 equips van arribar a algun tipus d'acord o col·laboració. Un d'aquests equips és el format per la Dra. Ruth M. Risueño i el Dr. Enrique Llaudet, que es va incorporar com a CEO de Leukos Biotech, spin-off biofarmacèutica de l'Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras (IJC). Els hi hem preguntat com va ser la seva experiència a la primera edició del Health & Bio Team Dating.

 

Què vas aconseguir participant en aquesta trobada d'speed dating?

R. S: Trobar un CEO per a la nostra empresa.

E. L: Trobar una nova feina estimulant i gratificant.

 

En quin punt es troba el vostre projecte empresarial?

R. S: Estem acabant el desenvolupament preclínic d'una nova classe de fàrmacs per a la leucèmia mieloide aguda (LMA) en pacients definits com a no aptes, és a dir, majors de 60 anys, l'estat de salut dels quals no els permet sotmetre’s a un trasplantament de medul·la òssia i/o a quimioteràpia intensiva. L'objectiu és començar un assaig clínic de fase II amb pacients d'LMA a mitjan de 2017. Si els resultats són bons tal com esperem, volem llicenciar el projecte a una gran farmacèutica d’aquí a tres anys perquè el tractament arribi als pacients el més aviat possible.

E. L: Hem aconseguit finançament públic i privat que ens permetrà convertir la nostra tecnologia en un producte comercial. L'octubre passat vam fer pública una ronda d'inversió liderada per Inveready de 3,5 milions d'euros.

 

Formar un equip científic-emprenedor ha estat clau per:

R. S: Atraure el finançament necessari per al desenvolupament clínic.

E. L: Identificar els punts més i menys forts del projecte i planificar en conseqüència.

 

Una recomanació a qui hi participi en aquesta segona edició. 

R. S: El més important no és que el gestor entengui tots els detalls de la teva ciència sinó que hi vegi una aplicació amb demanda.

E. L: El Health & Bio Team Dating és una trobada amb un format original i molt necessari que facilita un aspecte que potser no s’havia tingut prou en compte com és la identificació i atracció de capital humà. No valoris només el projecte o idea, la connexió personal també és molt important.

 

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies