L’IBEC liderarà el major consorci estatal de biotecnologia per la salut

comunicacio@cataloniabioht.org,


L’Institut de  Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) va acollir la presentació del Programa estratègic d’investigació en l’àrea de biotecnologia aplicada a la salut, vehiculat a través dels anomenats Plans Complementaris del Mecanisme de Recuperació i Resiliència, i que s’executarà fins a finals de 2024. Compta amb un pressupost de 32 milions d’euros i hi treballaran 5 comunitats autònomes de forma conjunta, que cofinancen el programa.

El pla el governen conjuntament les comunitats autònomes per fer front a alguns dels majors reptes en salut com el càncer, les malalties associades al procés d’envelliment, les malalties infeccioses o les malalties minoritàries. L’IBEC s’ha escollit per coordinar els fons entre les  comunitats autònomes del País Basc, Galicia, Castella-La Manxa, Extremadura i Catalunya, per la seva trajectòria i experiència, i liderarà la major col·laboració interregional de medicina personalitzada.

L’acte va comptar amb la presencia de la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, la consellera de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya, Gemma Geis, el director de l’IBEC i coordinador del pla complementari per la salut, Josep Samitier, i els representants de les altres comunitats autònomes implicades.

"Només amb un enfocament integrador d’eines per a diagnòstic, pronòstic i teràpies avançades, aconseguirem fer front als grans reptes que tenim en matèria de salut, com el càncer, les malalties degeneratives o les infeccioses", valorava Josep Samitier, director de l’IBEC i coordinador científic del Pla complementari de biotecnologia aplicada a la salut.

Més  informació

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies