Amgen i MSD col·laboren en la recerca d'una teràpia per al càncer de cap i coll


Les multinacionals Amgen i MSD —totes dues amb filials a Catalunya— han anunciat que ampliaran la seva col·laboració per avaluar l'eficàcia i seguretat de la combinació de la teràpia anti-PD-1 d'MSD amb talimogene laherparepvec d'Amgen.

Segons informa ElGlobal.net, les dues companyies posaran en marxa a nivell internacional un assaig de fase III per avaluar la combinació d'aquestes teràpies en pacients amb melanoma i metàstasi local o distant.

Les dues teràpies estan dissenyades per modular el sistema immune. Talimogene laherparepvec és una immunoteràpia oncolítica en investigació per replicar-se de forma selectiva en els tumors (no en els teixits sans) i per iniciar la resposta immune de les cèl·lules canceroses. Pembrolizumab és un anticòs monoclonal que bloqueja la interacció entre PD-1 i els seus lligands PD-L1 i PD-L2.

Amgen, filial a Catalunya des de 1990

Amgen és una de les multinacionals associades a CataloniaBio que més ha apostat per la biotecnologia. A Catalunya té la seu al World Trade Center de Barcelona i un equip de 230 persones. A més d'oncologia i hematologia, les seves línies de recerca actuals són salud articular i malalties inflamatòries.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies