Avinent i l'IBEC creen peces impreses en 3D que regeneren els ossos propis

comunicacio@cataloniabioht.org,

L'empresa Avinent  i l'Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC), associats a CataloniaBio & HealthTech, han aconseguit imprimir pròtesis en 3D que s'incorporen al cos i es converteixen en os propi després d'uns tres anys. 

Es tracta d'un avenç disruptiu en els camps de la medicina regenerativa i odontologia que permetrà millorar tractaments de diverses malalties.

El projecte de recerca s'ha realitzat de moment sobre una membrana d'embrió de pollastre i amb ratolins. La bioimpresora 3D que s'utilitza és una de les poques al Sud d'Europa que ofereix la precisió i les característiques necessàries en medicina regenerativa. 

Avinent, dirigida per Albert Giralt (membre de la junta de CataloniaBio & HealthTech), també col·labora amb l'Hospital Clínic de Barcelona. Ambdós són bons exemples de col·laboració publicoprivada, una de les línies estratègiques que s'estan potenciant des de l'associació.

Pots ampliar aquest notícia als webs d'Avinent i IBEC.

Foto: Mostra del material que es fabrica amb la bioimpresora 3D amb vasos sanguinis i sensibilitat - © La Vanguardia, Llibert Teixidó

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies