El president de la Generalitat de Catalunya visita Rob Surgical

comunicacio@cataloniabioht.org,

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, acompanyat del director general de recerca, Joan Gómez, van visitar el dia 30 de novembre l’empresa Rob Surgical al Prat de Llobregat dedicada al disseny i desenvolupament de nous sistemes robòtics per a la cirurgia mínimament invasiva.

El president i el director general de recerca van assistir a la simulació d'una cirurgia de l’artèria renal utilitzant el nou Sistema Bitrack amb el Dr. Lluís Peri, especialista en urologia de l’Hospital Clínic de Barcelona.

"És encoratjador veure empreses innovadores com Rob Surgical que neixen sent internacionals. Esperem fer arribar aquesta tecnologia als nostres hospitals en un futur proper" ha senyalat Torra.

Jaume Amat, CEO de l’empresa i president de CataloniaBio & HealthTech, juntament amb el màxims responsables de Rob Surgical, Josep Amat i Alícia Casals, van explicar que "ens hem proposat fer eficient la robòtica quirúrgica i així poder democratitzar la cirurgia de precisió i posar-la a l’abast de la majoria dels hospitals”.  El Sistema Bitrack es presenta com a alternativa del robot nord-americà Da Vinci.

Actualment, l’empresa té oberta una ronda d’inversió per cobrir l’última fase del projecte (fins avui ha aixecat 4 milions d'euros). A l’equip hi treballen set enginyers de diferents especialitats.

Com a representant de CataloniaBio & HealthTech, Jaume Amat va demanar que s'augmenti la contractació pública innovadora per tal que els hospitals tinguin tecnologia capdavantera i les empreses catalanes que la dissenyen sota demanda o escoltant les necessitats puguin incorporar-la al sistema de salut pública.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies