Iproteos, IBEC i VHIR desenvoluparan una teràpia contra els tumors sòlids

comunicacio@cataloniabioht.org,

La biotecnològica Iproteos i l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC), membres de CataloniaBio & HealthTech, juntament amb el Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) desenvoluparan un tractament innovador per alentir, aturar i revertir el creixement dels tumors sòlids, que representen més del 90% dels casos de càncer.

El projecte, que ha rebut 935.000 euros de la convocatòria Retos 2017 del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats espanyol, se centrarà inicialment en dos dels tumors sòlids més freqüents en nens i adolescents, el rabdomiosarcoma i el neuroblastoma, així com el càncer de pulmó i còlon, els de major incidència i mortalitat en adults.

L’objectiu final és validar una família de compostos peptidomimètics (fàrmacs de nova generació capaços de travessar la membrana cel·lular) amb un mecanisme d’acció totalment nou per al tractament del càncer per poder dur a terme els assajos preclínics regulatoris.

Més informació

Foto: D'esquerra a dreta, el Dr. Pere Roca (IBEC), la Dra. Teresa Tarragó (Iproteos) i el Dr. Josep Roma (VHIR) - © Parc Científic de Barcelona

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies