Jaume Amat: “Tenim una mirada privilegiada perquè integrem tot el cicle de valorització”

comunicacio@cataloniabioht.org,

Entrevista a Jaume Amat, president de CataloniaBio & HealthTech des de 2018 i CEO d'Specipig:

Es compleix un any de la integració de CataloniaBio i HealthTech Clúster. Quin balanç feu des de la junta?

Quan vam iniciar aquesta nova etapa pensàvem que la integració responia a una tendència i una necessitat real del sector fruit de la transversalitat de les noves solucions per a la salut. Un any després n’estem més convençuts que mai. Tenim una associació molt més diversa i, per tant, més rica i amb més complementarietats. En podem estar orgullosos. 

Com veus l’ecosistema biomèdic i de la salut a Catalunya? 

Hem aconseguit que sigui un dels motors de l’economia del país, amb un 7,2% del PIB, i que des del Govern català es vegi com un sector estratègic. L’ecosistema biomèdic i de la salut català és molt ric, amb diversitat d’agents que hi actuen i aporten coneixement, innovació i experiència. CataloniaBio & HealthTech representem una part molt importat d’aquest sector.

Quin és el rol de CataloniaBio & HealthTech dins aquest ecosistema?

Tenim una mirada privilegiada del sector perquè com associació integrem tot el cicle de valorització: les entitats generadores de coneixement (universitats, centres de recerca i hospitals); les start-ups, pimes i grans empreses de desenvolupament de producte, així com tota la xarxa d’empreses de serveis científics i no científics, i els usuaris.
El nostre rol passa per buscar sinèrgies amb els diferents agents i actuar estratègicament per aportar la visió i les necessitats de les empreses en les diferents iniciatives que es van plantejant. 

Quins objectius es volen aconseguir?

La nostra proposta es basa en aprofitar aquesta mirada privilegiada de 360º i aportar-la a l’ecosistema per reforçar els tres eixos estratègics –innovació, emprenedoria i xarxa– que ens han de permetre avançar en el desenvolupament de solucions innovadores i transformadores que consolidin Catalunya com un hub internacional tant des del punt de vista de la recerca, la xarxa assistencial com el sector empresarial.

Pensem en la innovació com a element diferenciador, l’emprenedoria com a motor transformador, i la xarxa com a marc treball i d’influència. Tenim l’oportunitat i la responsabilitat de liderar la innovació de l’ecosistema català, potenciant la competitivitat i el creixement de les empreses.

Quin és el pla d’acció 2019? 

A l’assemblea general de socis que vam celebrar el febrer passat, la junta va presentar el pla d’acció d’aquest any que té com a objectius específics facilitar les sinèrgies entre els agents de l’ecosistema per accelerar els projectes d’innovació i posicionar CataloniaBio & HealthTech com l’interlocutor empresarial de referència. 

Per aconseguir-ho, hem posat en marxa una quinzena d’iniciatives i activitats on prenen un pes rellevant els nous Grups de Treball d’Innovació, d’Afers Regulatoris i d’Internacionalització: les Innovation Meetings, les jornades Hospital Connection i els interclústers, per a l’eix d’innovació; la Nit de CataloniaBio & HealthTech, el Health & Bio Team Dating per impulsar la creació d’equips ciència-empresa, els CEO Councils i l’Estudi d’inversió, per a l’eix d’emprenedoria; la jornada de debats i diàlegs UnConference, el cicle Lessons Learned, els Hard Reg Cafè d’afers regulatoris i la BBQ, per a l’eix de xarxa, entre d’altres.

A part de les activitats de l’associació, estem sempre atents en participar i col·laborar en les diferents propostes que planteja el sector i, molt especialment, mirem de cooperar amb Biocat i ACCIÓ com agents clau amb qui mantenim una estreta relació. 

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies