L'Institut Marquès lidera estudis internacionals sobre la qualitat del semen

comunicacio@cataloniabioht.org,

L'Institut Marquès, associat a CataloniaBio & Health Tech, ha posat en marxa un programa d'estudis científics sobre la qualitat del semen en diversos països ja que prop del 17% de les parelles presenten esterilitat i el factor masculí està involucrat en més del 50% dels casos

El primer estudi es va fer a Espanya durant l’any 2004 i, recentment, s'han iniciat a Itàlia i Irlanda.

Després d'analitzar el semen d'una mostra d’un miler d’homes espanyols es va veure que les causes clàssicament atribuïdes a l'empitjorament de la qualitat del semen (estrès, alcohol, etc.) són un mite i que l'origen del problema són els tòxics químics. Aquestes substàncies són molt resistents a la biodegradació, estan presents en l'alimentació i l'ambient, i s'acumulen en l'organisme sense que puguem eliminar-les.

Cada estudi s'acompanya d'una campanya informativa (veure foto de la dreta). Tots els homes irlandesos i italians que ho desitgin, es poden inscriure per fer-se una seminograma gratuït i anònim:

www.lesostanzetossichehannorottolepalle.it

www.toxicsarebreakingourballs.ie

Més informació

Si vols conèixer la  línia d'investigació global de l'Institut Marquès, recomanem la vídeoentrevista al Dr. Alex Garcia-Faura:


Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies