Ysios Capital rep el Premi Bioèxit de CataloniaBio & HealthTech

comunicacio@cataloniabioht.org,

Galeria de fotos

CataloniaBio & HealthTech ha lliurat el Premi Bioèxit al fons Ysios Capital per les fites assolides durant el 2018 en l'àmbit de la biomedicina i la salut a Catalunya, i un premi honorífic a Antonio Parente per la seva trajectòria empresarial. L’acte d’entrega es va celebrar ahir en el marc de la Nit de CataloniaBio & HealthTech al Recinte Modernista de Sant Pau a Barcelona, al qual van assistir la consellera de Salut, Alba Vergés, i més de 200 emprenedors, executius i inversors del sector.

El jurat ha valorat la capacitat d’inversió d’Ysios en les principals operacions del sector realitzades el 2018 (STAT-Dx i Minoryx Therapeutics), així com la seva aposta durant més d’una dècada per les empreses early stage amb inversions d’1 a 7 milions d’euros. Des de l’any 2008, Ysios ha tancat dos fons amb un total de 191 milions d’euros (Ysios BioFund I i Ysios BioFund II Innvierte) i actualment està treballant en el tercer fons. Ysios també ha sigut un dels actors clau per aconseguir que el principal congrés europeu d’inversió en biomedicina, el Bio€quity, se celebri per primer cop a Barcelona el maig d’aquest any.

Joël Jean-Mairet, cofundador i managing partner d’Ysios, va recollir el premi de la mà de la consellera Alba Vergés: “Estem molt agraïts de rebre aquest reconeixement. Quan vam començar el 2008 no hi havia inversors especialitzats, amb prou feines es creaven empreses, però vèiem un gran potencial científic”. Deu anys després, “tenim històries d'èxit i reconeixement internacional. És un orgull haver contribuït al creixement d'un sector clau per a la societat i seguirem donant-li suport per portar el seu potencial al màxim nivell” va explicar.

D’altra banda, CataloniaBioHT ha volgut reconèixer Antonio Parente per la seva trajectòria empresarial. El 1987, Parente va cofundar el grup Lipotec, que es va vendre anys més tard com una de les primeres grans operacions del llavors jove sector biotech català. El 2006 va crear, juntament amb altres emprenedors, l’associació d'empreses CataloniaBio (avui CataloniaBio & HealthTech). Actualment, forma part de diversos òrgans d’administració d’empreses com GP Pharm, BCN Peptides i Specipig, i impulsa nous projectes com Sepsia Therapeutics que desenvolupa noves teràpies cel·lulars i biològiques contra la sepsis.

"Transformar la ciència amb riquesa ha sigut el que hem fet des de BCN Peptides, GP Pharm i ara Sepsia Therapeutics durant tots aquests anys" va explicar Parente. "El futur no l'hem de buscar només aquí, és un ecosistema global" va remarcar.

En anteriors edicions, el premi s'ha atorgat a Oryzon (2015), Minoryx Therapeutics i Palobiofarma (2016), STAT-Dx i Mosaic Biomedicals (2017), Anaconda Biomed i Mind the Byte (2018).

Jaume Amat: “Hem de consolidar Catalunya com a hub internacional en biomedicina i salut, i CataloniaBioHT ha de liderar el teixit empresarial”Durant la Nit, el president de CataloniaBioHT, Jaume Amat, es va dirigir als socis reforçant el fet que “tenim una mirada privilegiada de 360º del sector perquè com associació avui integrem tot el cicle de valorització: les entitats generadores de coneixement, les start-ups, pimes i grans empreses de desenvolupament de producte, les empreses de serveis científics i no científics, i els usuaris”.

“Hem d’aprofitar-ho per avançar en el desenvolupament de solucions innovadores i transformadores que consolidin Catalunya com un hub internacional tant des del punt de vista de la recerca com la xarxa assistencial i el teixit empresarial” va seguir dient Amat. En aquest sentit, hi ha altres actors clau a l’ecosistema com Biocat i ACCIÓ “i des de CataloniaBioHT hem de liderar el posicionament empresarial”.

Consellera Alba Vergés: “Apostem decididament per la inversió en recerca i innovació amb accions com el PERIS o la compra pública innovadora”

En la cloenda, la consellera de salut Alba Vergés va dir que el Govern s’inclina per un model productiu on la presència del teixit industrial sigui cabdal en la creació de riquesa. Per això, "apostem decididament per la inversió en recerca i innovació amb accions com el PERIS o la compra pública innovadora". La convocatòria PERIS de 2019 estarà dotada de 38 milions d’euros (9 milions més que el 2017-2018).

La Nit de CataloniaBio & HealthTech ha comptar amb el suport de BStartup de Banc Sabadell, Genesis Biomed i ACCIÓ.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies