Ferrer llança el primer test de diagnòstic epigenètic per a càncer


La companyia farmacèutica Ferrer ha desenvolupat en col·laboració del Dr. Manel Esteller de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) el primer test de diagnòstic epigenètic, basat en l'anàlisi de perfils de metilació de l'ADN, que ajudarà al metge oncòleg a identificar el tumor primari en pacients amb càncer d'origen desconegut (CUP, per les sigles en anglès).

El dispositiu, que es denomina EPICUP, presenta un alt grau d'exactitud i esdevé un bon complement per a les metodologies diagnòstiques que s'utilitzen actualment.

Segons l'Organització Mundial de la Salut, el càncer és la principal causa de mort al món i es preveu un augment del 45% fins al 2030, que suposarà més de 15 milions de nous casos. Si bé en l'última dècada, tal com explica el Dr. Esteller "s'han aconseguit progressos molt importants pel que fa al diagnòstic de la malaltia, encara avui, el 5% dels pacients amb càncer són diagnosticats de càncer d'origen desconegut". El Dr. Esteller dirigeix el Programa d'Epigenètica i Biologia del Càncer a l'IDIBELL i és un dels científics catalans més reconeguts internacionalment.

El pacients amb càncer d'origen desconegut no només presenten un pronòstic desfavorable sinó que "davant el desconeixement del tumor que va donar origen a la metàstasi se'ls administra un tractament de forma empírica" afegeix la Dra. Carmen Balañá de l'Institut Català d'Oncologia (ICO). Això, en molts casos, repercuteix de forma negativa tant en l'evolució de la malaltia com en la qualitat de vida del pacient.

Actualment, els productes de salut de Ferrer es comercialitzen en 93 països a través de 26 filials directes i 70 socis i distribuïdors.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies