GoodGut, l'start-up més votada al Fòrum d'Inversió d'ACCIÓ en bioicències

L'start-up biotecnològica GoodGut, ubicada al Parc Científic i Tecnològic de Girona, ha estat el projecte més votat en ciències de la vida i la salut al Fòrum d'Inversió 2015 organitzat per ACCIÓ el dia 4 de juny a Barcelona. Enguany el Fòrum s'ha celebrat en el marc del segon Congrés Catalunya Emprèn i s'hi han presentat 21 projectes prèviament seleccionats de tres àmbits diferents: TIC, ciències de la vida i la salut, i altres tecnologies.

Mariona Serra, CEO de GoodGut, ha dut a terme un pitch d'un minut davant de més de 700 inversors per explicar-los el model de negoci, les fites assolides i les properes a aconseguir, així com la necessitat de finançament.

Oberta una ronda de finançament

GoodGut dissenya sistemes d’anàlisis no invasius per al suport al diagnòstic (RAID-CRC, RAID-CD) i productes per al tractament de malalties digestives (PRVIPECT) mitjançant l’estudi de la microbiota intestinal. Actualment, per a diagnosticar i fer seguiment de malalties digestives s’utilitzen "eines invasives i costoses en diners i temps com la colonoscòpia" ha comentat Serra "i els mètodes no invasius de cribratge no són prou eficients".

Els sistemes RAID-CRC (càncer colorectal) i RAID-CD (malaltia de Crohn) que proposa aquesta empresa gironina permeten fer un cribratge no invasiu, econòmic, prediagnòstic i eficaç mitjançant la detecció de bacteris marcadors en femtes. Per llançar el RAID-CRC al mercat, cal fer la validació clínica, el disseny kit i el pla de desenvolupament de negoci. En el cas del RAID-CD falta l'avaluació reguladora i la validació analítica i clínica. Finalment, perquè GoodGut pugui fer arribar el prebiòtic PREVIPECT als pacients s'ha de dur a terme l'assaig clínic i la certificació.

Les necessitats de capital es cobriran amb dues rondes de finançament: una de 0,6 milions d'euros el juny d'aquest any i una de 2,5 milions d'euros el març de 2016.

Mariona Serra veu l'empresa d'aquí cinc anys "com a referent internacional de marcadors bacterians per al diagnòstic de malalties digestives".

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies