Ignasi Biosca: “És molt important l'efecte mirall amb les bones iniciatives biotec”


Més de 160 empresaris, emprenedors, investigadors i professionals de l'àmbit de les ciències de la vida van assistir ahir a la Nit de CataloniaBio 2015 al Born Centre Cultural de Barcelona. Es tracta del primer sopar-networking d'hivern que organitza l'associació d'empreses CataloniaBio amb l'objectiu de fomentar les relacions i la cooperació cientificoempresarial d’un sector clau en l’economia del nostre país.

Per la bona acceptació que ha tingut, “pensem que hi ha interès al sector en promoure aquesta trobada anual de referència on les empreses puguin interactuar i es generin noves oportunitats de negoci i projectes innovadors en un entorn positiu i de valor” explica Ignasi Biosca, president de CataloniaBio des d’inicis de 2014.

La Nit de CataloniaBio també s’emmarca en la línia de treball que està impulsant l’associació en aquesta nova etapa per esdevenir una plataforma propera i a disposició dels emprenedors, la indústria i la recerca. “Hem de ser una plataforma per a l’intercanvi d’idees, opinions, iniciatives i coneixement, i a través de la qual defensem els interessos del sector” comenta Biosca. Durant la seva intervenció, el president de CataloniaBio va remarcar que “apostem pel concepte que el millor coneixement és l'experiència compartida. També és important l'efecte mirall amb les bones iniciatives biotec que estan sorgint a Catalunya”.

Un dels objectius de l'associació els propers anys és estrènyer el lligam amb els centres de recerca, universitats i hospitals. "El nostre model comença als centres de recerca i les universitats. Necessitem un planter que es converteixi en projectes emprenedors d'èxit per arribar al mercat de la mà de la indústria farmacèutica" va dir Ignasi Biosca.

Primer Premi Bioèxit

Com a mostra del progrés constant de les empreses biotec a Catalunya, durant l’acte es va lliurar el Premi Bioèxit de l’any a Carlos Buesa, fundador i CEO d'Oryzon Genomics. Oryzon, creada el 2000 com a spin-off de la Universitat de Barcelona i el CSIC, és avui una de les biotecnològiques ubicades a Catalunya més consolidades i un bon exemple per emmirallar-se. A més de la seva trajectòria, la recerca de frontera que du a terme i l'estratègica presència internacional, el premi s'ha atorgat per l'acord de col•laboració amb Roche per al desenvolupament de fàrmacs basats en l'epigenètica (abril 2014). Inicialment, Oryzon ha rebut 21 milions de dòlars i si s'aconsegueixen els objectius de desenvolupament clínic i comercials podrien ascendir a 500 milions de dòlars i royalties variables.

Buesa va compartir la seva experiència amb el públic assistent. Només començar, va referència al tàndem amb Tamara Maes i la seva excel•lent visió científica. Sobre el bioclúster català considera que “hem creat un capital humà que era impensable fa 15 anys". Durant els deu minuts de la xerrada, va llançar un missatge positiu sobre l'èxit de les biotec al mercat internacional: “la comunitat internacional busca bona ciència, bons projectes, i si els tens et miren sense complexes”.

La consellera delegada d'ACCIÓ, Núria Betriu, va cloure la trobada, moment en que va dir que "el treball de CataloniaBio posa de relleu el teixit empresarial que tenim i la potencialitat del bioclúster català”. També va remarcar que "el nostre sistema de recerca està generant nous emprenedors que tenen un paper molt important".

Fotos de la #NitCataloniaBio

Nota de premsa

Foto: Núria Betriu i Ignasi Biosca lliurant el Premi Bioèxit a Carlos Buesa - © CataloniaBio, Sergi Càmara

Amb el suport de:                           Col·laboren:

                                     

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies