Ignasi Heras: "El Transplant-1 serà un dispositiu revolucionari per preservar i transportar òrgans"


Transplant Biomedicals, nou soci de CataloniaBio

Ignasi Heras és el CEO de Transplant Biomedicals, una spin-off de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques Agustí Pi i Sunyer (Idibaps-Hospital Clínic de Barcelona) que desenvolupa tecnologies mèdiques innovadores per millorar la preservació d'òrgans, teixits i cèl·lules. A finals de 2015, la companyia va tancar una ronda de finançament d'1,5 milions d'euros. També ha rebut el Premi Emprenedoria 2015 al millor projecte de salut a Espanya de la Fundació Caixa d’Enginyers.

Us heu marcat com a fita ser una empresa de referència internacional en preservació i transport d’òrgans amb solucions revolucionàries. Quin és el camí per aconseguir-ho?

Estem creant una plataforma de desenvolupament de productes mèdics innovadors en el camp de la preservació i transport biomèdics que actuï de catalitzador per desenvolupar solucions líders en la seva categoria. Així doncs, centrem la nostra activitat allà on aportem valor, que és en el recerca científica i el desenvolupament tecnològic i la innovació, i ens complementem amb partners especialitzats i un contacte constant amb la clínica i el pacient.

El 2016 teniu previst llançar un dispositiu d'última generació per al transport d’òrgans d'ús hospitalari. Com serà?  

El Transplant-1 serà un dispositiu revolucionari, on estem combinant rendiment, cost-eficiència i conveniència a l’abast de qualsevol hospital en l'àmbit mundial. En les tres últimes dècades no s’han produït avenços rellevants pel que fa a la preservació i transport d’òrgans, on la nevera isotèrmica tipus picnic continua mantenint-se com a gold standard internacional. Sí que és cert, que han aparegut com a alternativa tecnològica les màquines de perfusió, que emulen el funcionament del cos humà, però no han acabat d’encaixar en l’entorn hospitalari.

El Transplant-1 es troba actualment en fase de prototip i en els pròxims mesos iniciarem l’assaig clínic.

El procés productiu i la comercialització d'aquest nou dispositiu es farà des de Transplant Biomedicals? 

Com comentava anteriorment, el nostre model es basa en l’especialització en el que som i sabem fer, que és la recerca, el desenvolupament i la innovació (R+D+I), i ho fem amb l’ajuda de partners amb experiència, capacitat i que comparteixin la nostra ambició i passió pels nostres productes i pels pacients i usuaris que en faran ús i se’n beneficiaran.

Disposeu d'altres productes al pipeline?

Sí, tenim una solució de preservació d’òrgans i teixits en fase preclínica i d’altres tecnologies en recerca i avaluació molt prometedores.

Heu tancat una segona ampliació de capital. Què us permetrà assolir?

La injecció de capital ens permetrà desenvolupar el Transplant-1 pel que fa a prototip, assaig clínic i accés al mercat. També per avançar i incorporar noves tecnologies al pipeline i formar un equip amb talent per fer créixer la companyia i assolir reptes més ambiciosos.

Quina col·laboració manteniu amb l'Idibaps-Hospital Clínic? Expliqui'ns l'experiència i perquè la recomana.

Som una spin-off de l'Idibaps i tenim dues patents llicenciades a la mateixa entitat i a l’Hospital Clínic de Barcelona, així que la relació és constant. En tot moment hi ha hagut molt bona entesa i predisposició, fet que ha cristal·litzat en projectes col·laboratius concrets i compromesos per als propers tres anys. Ambdues entitats són referents en el sector biomèdic i tenen un potencial impressionant per a innovar en salut gràcies al seu enfocament molt proper a la clínica i al pacient, així que estem molt agraïts.

Catalunya és un ecosistema ideal per al sector de les tecnologies sanitàries, on tenim hospitals de primer nivell, centres de recerca d’excel·lència, universitats i escoles de negoci generadores de talent, parcs científics i tecnològics on ubicar nous projectes, una indústria sòlida i un teixit empresarial emprenedor ambiciós i en creixement. Així doncs, animo a tots els membres que formem part de CataloniaBio i el nostre entorn a seguir col·laborant i innovant amb valentia, per enfortir el clúster de ciències de la vida i la salut a Catalunya.

 

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies