Iproteos participa en un projecte europeu per trobar un fàrmac contra l’epilèpsia


La biotecnològica Iproteos, spin-off de l’IRB Barcelona i la Universitat de Barcelona, participa en el projecte europeu ECMED (Extracellular Matrix in Epileptogenesi) que desenvoluparà una teràpia innovadora contra l’epilèpsia.

Aquesta iniciativa vol dissenyar, validar i portar a la pràctica clínica estratègies terapèutiques innovadores per poder avançar en el desenvolupament d'un tractament i un diagnòstic nous de l’epilèpsia, una malaltia que pateixen prop de 50 milions de persones arreu del món segons l'OMS.

Amb un pressupost de 3,5 milions d’euros, el projecte ECMED comptarà amb la participació de 9 entitats públiques i 2 empreses biotecnològiques d’arreu d’Europa. Iproteos és l’únic membre de l’Estat espanyol que hi participa.

Fins avui, el tractament de l’epilèpsia ha estat simptomàtic, és a dir, no s’ha tractat l’origen de la malaltia sinó que se n’ha evitat els símptomes (amb medicaments anticonvulsius). Per tant, hi ha una necessitat no coberta per tractar la causa de la malaltia. El projecte ECMED aposta per una teràpia basada en l’estudi de la matriu extracel·lular, que juga un paper actiu en la regulació de la neuroplasticitat i l’activitat neuronal.

Teresa Tarragó, CEO i cofundadora d’Iproteos, afirma que el projecte “representarà una oportunitat excel·lent per avançar en la prova d'eficàcia del nostre nou fàrmac per al tractament de l'epilèpsia”.

Iproteos, membre de CataloniaBio i ubicada al Parc Científic de Barcelona, està especialitzada en la recerca de fàrmacs per a malalties que afecten el sistema nerviós central.

Més informació

Foto: Laboratoris d'Iproteos al Parc Científic de Barcelona - © Iproteos

* Grant Agreement Number (GA n. 642881)

 

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies