La UE autoritza l'ús de l'antitumoral Lutrate de GP Pharm


GP Pharm ha anunciat que la Unió Europea ha aprovat l'ús del fàrmac Lutrate de 22,5 mil·ligrams per al tractament paliatiu del càncer de pròstata avançat. El càncer de pròstata és el més comú a Europa en homes de més de 70 anys, i amb l'augment previst de l'esperança de vida la incidència serà major.

Lutrate s'ha desenvolupat a través de la plataforma tecnològica de microesferes que té GP Pharm per a l'R+D de productes injectables en els camps de l'oncologia i l'urologia. Berta Ponsati, CEO de la companyia, ha explicat que amb aquesta fita "ens posicionem com a líders internacionals en l'aplicació d'aquestes tecnologies complexes on només estan competint 4 o 5 empreses".

Prèviament, l'empresa ha registrat Lutrate de 3,75 mil·ligrams en 23 països de la UE. La nova formulació es preveu que estigui disponible durant el quart trimestre de 2015. "Esperem obrir noves vies per ampliar l'actual xarxa de socis internacionals" ha comentat Rob Hoen, director de desenvolupament de negoci de GP Pharm.

El nou fàrmac es caracteritza per un alliberament sostingut de leuprolide al llarg del temps, la qual cosa suposa una alta eficàcia (96,8% en Lutrate 3,75 mg i 98,1% per Lutrate 22,5 mg).

Més informació

Foto: Antonio Parente, fundador i president de GP Pharm, en una imatge captada durant la Nit de CataloniaBio -  © CataloniaBio, Sergi Cámara

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies