Les biotec busquen mercat en les malalties minoritàries, avui a La Vanguardia


El diari La Vanguardia publica avui el reportatge Les empreses biotecnològiques busquen mercat en les malalties minoritàries on cinc companyies de l'associació CataloniaBio —Minoryx Therapeutics, InKemia IUCT Group, Spherium Biomed, Aromics i ILS Intelligence— expliquen el potencial que hi ha a Catalunya en aquest camp, les línies de recerca que estan duent a terme (algunes a prop de la fase clínica el 2016) i la necessitat de nous inversors. Molts d'aquests emprenedors han viscut o viuen un d'aquests casos en l'entorn familiar, i això implica una sensibilitat i un compromís especial per aconseguir portar el fàrmac al mercat.

Actualment, el 7% de la població en països desenvolupats pateix alguna d'aquestes patologies, la major part sense tractament.

Des de CataloniaBio, s'aposta per posar en relleu la recerca de les pimes biotecnològiques i biomèdiques perquè trobin vies de cooperació amb la indústria farmacèutica.

Llegeix el reportatge

Foto: Josep Castells, Itziar Escudero, Melqui Calzado, Carme Plasencia, Luis Ruiz-Ávila i Marc Martinell - © La Vanguardia, Kim Manresa

 

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies