Minoryx arranca l'assaig de fase II/III del tractament per a la adrenomieloneuropatia

Minoryx Therapeutics, companyia especialitzada en el desenvolupament de nous medicaments per a malalties rares, ha iniciat el tractament del primer pacient en el seu assaig clínic de fase II/III amb MIN-102 per a la adrenomieloneuropatia (AMN) a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron de Barcelona sota la coordinació del Dr. Josep Gámez del Departament de Neurologia.

En paral·lel, un segon pacient s'ha inscrit a l'assaig a l'Academic Medical Center (Amsterdam) amb el Dr. Marc Engelen i s'ha procedit al reclutament a l'Institut de Medicina Genòmica i Malalties Rares (Budapest) amb la Dra. Maria Molnar. En els propers mesos s'iniciarà l'estudi en altres països europeus (Regne Unit, Alemanya, França, Itàlia i Polònia) i als Estats Units.

L'estudi, denominat ADVANCE, és doble cec i controlat per placebo i té l'objectiu de confirmar l'eficàcia i seguretat de MIN-102. La previsió és reclutar més de 100 pacients homes adults afectats per AMN, que és el fenotip més freqüent de adrenoleucodistròfia lligada al cromosoma X (X-ALD) per al qual no hi ha tractament.

Pots ampliar aquesta notícia al web de Minoryx Therapeutics.

Foto: Marc Martinell, cofundador i CEO de Minoryx a les instal·lacions al TecnoCampus Mataró - Minoryx Therapeutics

 

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies