Oryzon rep 270.000 $ d'una fundació nord-americana per un fàrmac contra l'Alzheimer

Oryzon Genomics, companyia biotecnològica centrada en l'epigenètica per desenvolupar teràpies en oncologia i malalties neurodegeneratives, ha rebut una nova subvenció de l'Alzheimer's Drug Discovery Foundation (ADDF) dels Estats Units per valor de 270.000 dòlars (més de 236.600 euros) que servirà per finançar la caracterització toxicològica preclínica de la molècula ORY-2001.

L'ORY-2001 és un inhibidor doble LSD1-MAOB de nou enfocament terapèutic per a la malaltia d'Alzheimer.

El 2011, la mateixa fundació va injectar a Oryzon més de 262.000 euros per fer una prova de concepte per al mecanisme d'LSD1 en ratolins amb Alzheimer. Després de dos anys d'investigació s'ha demostrat que l'ORY-2001 és capaç d'aturar el progrés de la malaltia en ratolins SAMP-8.

"Ens enorgulleix seguir invertint en el nou programa LSD1 d'Oryzon ja que té el potencial d'impactar en múltiples factors de l'Alzheimer i altres malalties neurodegeneratives. Oryzon està posicionant els inhibidors LSD1 cada vegada més a prop de les proves clíniques" ha declarat el Dr. Howard Fillit, director executiu de l'ADDF.

Fundada per Ronald S. i Leonard A. Lauder de la família de cosmètics Estée Lauder, la missió de l'ADDF és accelerar el descobriment i desenvolupament de fàrmacs per prevenir, tractar i curar l'Alzheimer i altres demències relacionades amb l'envelliment cognitiu. L'ADDF ha atorgat més de 70 milions de dòlars per finançar més de 450 programes de recerca en centres acadèmics i empreses de biotecnologia de 18 països diferents.

Carlos Buesa, director general d'Oryzon, ha destacat que "la confiança de l'ADDF en el nostre programa i la ciència és clau. Aquesta subvenció ens ajudarà a obtenir els permisos per iniciar els assajos clínics a finals d'aquest any".

Més informació

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies