Paper destacat de les biociències en l'estratègia industrial del Govern català


La Generalitat de Catalunya ha donat a conèixer les 158 accions de l'estratègia industrial catalana en un acte al Centre de Convencions Internacional de Barcelona davant d'un miler d'empresaris, entre els quals de CataloniaBio. Les actuacions estan recollides en set plans d'actuació que s'executaran entre el 2015 i 2020 i en la seva definició hi han participat més de 300 empreses. El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha explicat que "ha estat un procés de concertació i diàleg entre el món empresarial i el govern de Catalunya".

L'estratègia es basa en l'impuls públic i el lideratge privat, i ha prioritzat les accions específiques focalitzades en la internacionalització, la innovació i la col·laboració empresarial.

Els set àmbits d'actuació són indústries alimentàries; indústries de la química, l'energia i els recursos; sistemes industrials; indústries del disseny; indústries de la mobilitat sostenible; indústries de la salut i ciències de la vida, i indústries culturals. L'objetiu del pla estratègic és recuperar l'activitat industrial de Catalunya fins assolir el 25% del PIB l'any 2020.

Concretament, en l'àmbit de la salut i ciències de la vida les prioritats d'internacionalització són crear la marca Catalonia Life Science, un paraigua de promoció exterior conjunta, participar en missions i fires de rellevància, i capacitar les Oficines Exteriors de Comerç i Inversions de la Generalitat en els requisits específics per a la penetració dels mercats de cada lloc.

Quant a prioritats d'innovació es vol crear un grup pluridisciplinari que coordini el sistema de transferència de tecnologia, difondre eines genèriques i específiques disponibles per a les empreses del sector, crear la Barcelona Clinical Trials Platform per a la captació de projectes d’investigació de primer nivell internacional, i crear un segell de reconeixement de la capacitat innovadora empresarial. També es vol donar suport a una nova plataforma de bioinformàtica per al tractament de grans volums de dades.

En el comitè impulsor d'aquesta estratègia hi han participat empreses de CataloniaBio com Biokit, Ferrer, Kern Pharma i Reig Jofre.

L'àmbit de la salut i les ciències de la vida ocupa unes 80.000 persones i té una xifra de negoci de 20.000 milions d'euros.

El conseller Puig ha declarat que "seguim avançant amb l'objectiu d'especialitzar-nos intel·ligentment, volem despuntar en determinats aspectes dins de cadascun dels àmbits que conformen la moderna indústria de Catalunya".

Més informació

Foto: El conseller Felip Puig durant la presentació del pla - © Generalitat de Catalunya

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies