Pascal Nizet: "Volem actuar de pont amb Corea a través d'acords comercials"


Pascal Nizet és fundador i CEO de Pharmaphenix, una consultoria farmacèutica internacional associada a CataloniaBio que dóna suport estratègic i operacional en el desenvolupament de negoci d'empreses de l'àmbit de les ciències de la vida i la salut. L'activitat de Pharmaphenix, fundada el 2008, es va focalitzar des d'un inici a Àsia i Amèrica Llatina, tot i que actualment té presència en tots els continents a través de les oficines a Barcelona i a Seül (Corea) juntament amb altres aliances estratègiques. Nizet també forma part del consell d'administració i d'assessors d'empreses biotecnològiques com Bionure i Iproteos, respectivament.

Quin valor podeu aportar a la indústria farmacèutica i biotecnològica?

Som un equip professional i flexible amb experiència internacional en el sector farmacèutic, de manera que podem aportar una visió sòlida de les oportunitats i les estructures de negoci amb tot tipus de perfils de productes i serveis per a la indústria farmacèutica i per a les empreses de biotecnologia.

M'agradaria remarcar que per a les biotec representem una opció efectiva ja que les ajudem a expandir internacionalment els seus projectes i busquem socis que puguin invertir o participar en el seu capital o tenir interès a comercialitzar els seus productes en el futur tancant acords de llicència des de qualsevol fase de desenvolupament.

Quin és el servei que us sol·liciten més regularment? 

Els tres serveis més sol·licitats són les llicències out, les llicències in i M&A i les anàlisis de viabilitat de projectes per a la seva internacionalització.

Pel que fa a les llicències out, les empreses ens contracten perquè els ajudem a trobar socis comercials amb el perfil més adequat possible per als productes que ofereixen. Pharmaphenix actua d'accelerador per tenir accés a determinats mercats fent ús de la plataforma de contactes que té als diferents continents, concretament a l'Amèrica Llatina, Corea i Espanya.

En el cas de les llicències in i M&A, actuem de reforç en la gestió del portfolio. Normalment ens sol·liciten que trobem productes o línies de producte amb l'objectiu de complementar un portfolio ja existent o bé en construcció. En aquest cas, treballem en determinades àrees terapèutiques o geogràfiques amb productes per registrar o altres que ja estan al mercat.

Finalment, en les anàlisis de viabilitat de projectes per a la seva internacionalització, fem de consultoria i analitzem els processos interns, l'estructura existent i la situació dels projectes per suggerir canvis que permetrien una millor adaptació dels projectes al mercat.

Qui són els vostres socis comercials?

Des de pimes fins a multinacionals, els socis comercials de Pharmaphenix són companyies farmacèutiques d'Europa, de Corea i d'Amèrica. També estem associats amb empreses del sector biotecnològic, start-ups i fins i tot centres universitaris amb els quals treballem en projectes ad-hoc relacionats amb el desenvolupament de negocis i amb la internacionalització.

Vau decidir apostar fort per Corea fa anys. Quines oportunitats de negoci ofereix aquest mercat? Quina valoració feu de la presència d'empreses catalanes a Corea?

Fa anys Corea va apostar pels sectors de la salut i els dispositius mèdics amb un clar objectiu: convertir-se en un referent mundial. Si abans ja era un referent en la innovació cosmètica, ara també ho és en aquests àmbits. S'estima que en els pròxims quatre anys, el mercat farmacèutic coreà creixerà uns 1.8 bilions de dòlars per situar-se l'any 2020 als 20,4 bilions de dòlars.

Pel que fa a la presència d'empreses farmacèutiques catalanes a Corea, considero que tot i l'experiència, les pimes d'ambdós països, tant catalanes com coreanes, encara han de fer un salt endavant. Un dels objectius clars de Pharmaphenix és precisament convertir-se en un soci de referència que actuï de pont entre Catalunya i la resta d'Espanya amb Corea a través d'acords comercials sòlids.

Ha estat convidat al programa de conferències de BIO Korea 2016. Quines són les tres principals tendències de futur que van exposar experts com vostè?

A la convenció d'enguany de BIO Korea 2016 es van exposar tres tendències clares: estan canviant els models de cooperació entre empreses, amb acords de codesenvolupament des de fases molt inicials; les fonts de finançament per a empreses biotecnològiques s'estan ampliant i això implica que s'està apostant per l'especialització d'alguns fons i que s'ofereix un major nombre de serveis integrats orientats a accelerar el que es coneix com a time to market, i, finalment, els avenços de Corea en ciències de la salut, tenint en compte els acords recents de lliure comerç amb els Estats Units que dinamitzaran el futur creixement de les empreses coreanes.

Què espereu de la participació en una associació empresarial com CataloniaBio?

CataloniaBio és una excel·lent plataforma que posa en relació a empreses capdavanteres del sector farmacèutic i de la biotecnologia mitjançant activitats que afavoreixen l'intercanvi i l'actualització d'idees i de coneixement.

 

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies