Premi Banc Sabadell a la Investigació Biomèdica 2015 per al Dr. Xavier Trepat


El desè Premi Banc Sabadell a la Investigació Biomèdica s'ha atorgat al Dr. Xavier Trepat pel seu treball dedicat a l'estudi dels mecanismes biofísics que determinen la interacció i comunicació entre les cèl·lules. El jurat l’ha seleccionat entre les 56 candidatures per la seva visió nova i enriquidora del coneixement bioquímic.

Trepat és professor d’investigació ICREA i lidera el Laboratori de Dinàmica Cel·lular i del Teixit en l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC). A més, ha rebut tres beques del Consell Europeu de Recerca (ERC) pels seus estudis relacionats amb les cèl·lules i com generen forces i es comuniquen entre si i amb els teixits del voltant.

El lliurament del guardó es va celebrar el dia 2 de juliol a la seu del Banc Sabadell a Sant Cugat del Vallès. El president de l'entitat, Josep Oliu, va destacar que "després de deu edicions hem tingut l'oportunitat de comprovar que les persones premiades, com Xavier Trepat, marquen un pòsit de qualitat i reconeixement a aquesta convocatòria, tant a nivell nacional com internacional”.

L'acte va reunir premiats de les edicions anteriors, representants institucionals —entre els quals el president de CataloniaBio i conseller delegat de Reig Jofre, Ignasi Biosca, i el secretari general de CataloniaBio, Melqui Calzado—, personalitats destacades de la comunitat mèdica, científica i de recerca, així com de les universitats d'arreu de l'Estat i inversors interessats en els projectes de recerca.

Més informació

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies