Premi Bioèxit 2016 per a Minoryx Therapeutics i Palobiofarma


Galeria de fotos

Les empreses biotecnològiques Minoryx Therapeutics i Palobiofarma, totes dues amb oficines al Tecnocampus de Mataró, han estat reconegudes amb el Premi Bioèxit de CataloniaBio per les fites aconseguides el 2015. El lliurament del guardó va tenir lloc el dia 10 de març en el marc de la segona Nit de CataloniaBio al Palau de Pedralbes davant més de 250 emprenedors, inversors, investigadors i professionals de l'àmbit de les ciències de la vida i la salut.

L'acte va comptar amb la presència del conseller de Salut, Antoni Comín; el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget; el president de CataloniaBio i conseller delegat de Reig Jofre, Ignasi Biosca, i la vicepresidenta de CataloniaBio i directora d'Estratègia i Desenvolupament de Kern Pharma, Clara Campàs.

El 2015 Minoryx va aconseguir aixecar la major ronda d'una biotec a Catalunya, per valor de 19,4 milions d’euros, i està considerada pels inversors internacionals una empresa molt prometedora en el camp de les malalties minoritàries. Aquest finançament es destinarà a ampliar l’equip que tenen entre el Tecnocampus de Mataró i el Parc Científic de Barcelona, sobretot a l'àrea d'R+D, per impulsar el desenvolupament del fàrmac MIN-102 per al tractament de l’adrenoleucodistròfia (X-ALD) fins a la validació clínica. En representació de l'empresa va recollir el premi el seu CEO Marc Martinell. "Amb deu anys el sector ha canviat molt. És important que seguim compartint coneixement i en aquest punt CataloniaBio ens ajuda i és clau" va comentar.

Pel que fa Palobiofarma, el 2015 va tancar un acord de llicència amb Novartis per al desenvolupament de nous medicaments contra el càncer. La biotecnològica ha cedit els drets del seu fàrmac PBF-509, que es troba en assajos de fase I per al tractament del càncer de pulmó, a la farmacèutica. Inicialment, Palobiofarma rebrà 13 milions d’euros tot i que l'acord inclou que Novartis farà pagaments per fites de desenvolupament i comercialització i pagaments percentuals quan es comercialitzi el medicament. Julio Castro, CEO de la companyia, va dir que "el nostre èxit recau en els inversors, col·laboradors i Family, Friends and Fools".

Nota de premsa

Foto: Lliurament del Premi Bioèxit - © CataloniaBio, Anna Mas

 

Comments


To comment, please login or create an account