Premis Trifermed per Antoni Vila Casas, José Martínez i fundacions DAU i GAEM


L'empresari i mecenes artístic Antoni Vila Casas; el fundador d’Archivel Farma, José Martínez; la Fundació DAU per a la inserció laboral de persones amb trastorns mentals, i el Grup d’Afectats d’Esclerosi Múltiple (Fundació GAEM) han estat els guanyadors dels primers premis Trifermed, que reconeixen iniciatives amb impacte social en l’àmbit de la salut.

Els premis, organitzats per Trifermed amb la col·laboració de Biocat, l'associació d'empreses CataloniaBio i EsadeCreapolis, es van lliurar el dia 26 de juny durant el transcurs del Trifermed Social Evening al CaixaForum de Barcelona.

El jurat dels guardons ha estat integrat per representants de dilatada trajectòria al sector: Montserrat Vendrell, directora de Biocat i del Parc Científic de Barcelona; Ignasi Biosca, conseller delegat de Reig Jofre i president de CataloniaBio; Edgar Jordà, CEO d’EsadeCreapolis; Ana Maiques, cofundadora i CEO de Neuroelectrics; Antoni Villaró, director general de Ferrer; Carlos Gallardo, fundador i director general de CG Health Ventures; Clara Campàs, directora d’estratègia i desenvolupament de Kern Pharma; i Luis Ruiz, fundador i CEO de Spherium Biomed.

La biomedicina, alt impacte econòmic i social

A Catalunya, el clúster de les ciències de la vida compta amb un important teixit empresarial, centres de recerca i hospitals d'excel·lència, parcs científics i grans infraestructures com el Barcelona Supercomputing Center i el Sincrotró ALBA-CELLS. Segons l'últim Informe Biocat, el sector genera 11.000 milions d’euros, prop del 6% del PIB català, i dóna feina a 35.000 professionals.

Més enllà de les xifres, però, el sector té un gran impacte en la qualitat de vida dels pacients. “La biomedicina genera contínuament grans titulars, però al darrera hi ha un munt de petites històries. Els premis Trifermed busquen fer aflorar aquestes històries i estimular amb l’exemple dels premiats que altres empreses, individus o institucions públiques apostin també per canviar el món a través de la biomedicina i la farmàcia” explica Sergi Trilla, CEO de Trifermed.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies