Sergi Aulinas: "Volem ser, cada vegada més, una companyia investigadora"


Sergi Aulinas és el director general de Laboratorios Gebro Pharma, la filial de la farmacèutica austríaca Gebro Pharma GmbH. Amb seu a Barcelona des de 2002, la companyia s'ha consolidat al mercat espanyol en tractaments per al dolor, la reumatologia, l'urologia i les malalties respiratòries i es troba en plena expansió ja que va tancar el 2015 amb un creixement del 20% i una facturació de 60 milions d'euros, dada que la situa entre les cinc companyies de més creixement en el mercat de prescripció. Actualment hi treballa un equip de 138 persones.

La gran operació de 2015 va ser l'acord de comercialització amb Novartis i l'entrada en el camp de respiratori?

Efectivament, l’acord suposa l’entrada en un mercat molt interessant pel seu volum però alhora molt competitiu, la qual cosa ens permet fer un salt endavant com a laboratori. A més, anar de la mà d’un producte avalat per un gran desenvolupament clínic ens situa a la primera divisió dins l’àrea terapèutica. Tot i que amb aquest acord vam ampliar l’estructura comercial, el llançament en aquesta àrea ha anat acompanyat d’altres en urologia i dolor, que també expliquen el creixement de la companyia.

La línia de fàrmacs per al dolor és la de major pes? En què innoveu en aquesta àrea?

Dolor i reumatologia són les dues àrees en què tenim més know-how i que són comunes a tot el grup. Fruit de l'R+D de la nostra central vam introduir un analgèsic innovador que s’ha llicenciat a tota Europa, parts d’Amèrica Llatina i el Sud-est asiàtic, a banda d’estar treballant en tres projectes de desenvolupament en aquesta àrea per tal d’aportar noves solucions als pacients.

Quina serà la línia de major creixement els propers anys?

Per aquest any, la companyia s’ha fixat com a objectiu mantenir la seva trajectòria positiva quant a creixement, consolidar els llançaments que es van produir el 2015 i possiblement ampliar el seu portfoli, ja que no es descarten nous llançaments a finals d’any i nous acords.

Quina és l'aposta per l'R+D+I i la reinversió de beneficis a Catalunya? L'estratègia passa per acords amb petites biotec?

La trajectòria positiva que segueix l’empresa ens porta a fer un pas més en la nostra consolidació com a companyia del sector farmacèutic local i en l’aposta per l'R+D al nostre país. Els bons resultats obtinguts ens han permès impulsar tres projectes d’innovació d’inversió pròpia en les nostres àrees focus. Es tracta de projectes que es desenvoluparan al llarg dels propers anys i que podran reportar producte propi que arribaria al mercat en uns 3 i 5 anys. Són projectes en col·laboració amb entitats locals.

Paral·lelament, tenim col·laboracions obertes amb centres de recerca de referència com l’hospital Clínic i l’Institut Doctor Puigvert i diverses universitats.

Tot això ens ha portat a entrar al Pla Profarma, que suposa un clar reconeixement a la nostra activitat en recerca i al mateix temps una responsabilitat per a nosaltres.

Quin repte li agradaria assolir com a director de l'empresa?

La prioritat és seguir oferint solucions innovadores que siguin millors per als pacients, i ser, cada vegada més, una companyia investigadora.

Què espereu de la participació en una associació empresarial com CataloniaBio?

Creiem que s’ha fet molt bona feina en generar un fòrum de networking, realment necessari en el clúster d’empreses farmacèutiques i biotec per poder conèixer possibles socis locals i així establir una xarxa de coneixement que faciliti i potenciï sinèrgies entre les companyies que en formen part.

 

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies