Spherium inicia l'assaig clínic d'un producte innovador per a la dermatitis atòpica

Spherium Biomed ha començat la inclusió de pacients en un assaig clínic anomenat Cyclatop per evaluar l'eficàcia de l'SP14019-F01, un producte innovador per al tractament de la dermatitis atòpica en adults i nens. L'assaig inclou 36 pacients d'entre 2 i 75 anys procedents de vuit centres especialitzats d'àmbit nacional, que es començarà a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Els resultats es preveuen a finals del 2017.

L'SP14019-F01, desenvolupat per Spherium, consisteix en una formulació que pot administrar-se com a esprai i que conté ciclosporina, un fàrmac molt eficaç per al tractament de la dermatitis atòpica que fins ara només s'administrava per via sistèmica oral o intravenosa. El problema radica en que l'ús sistemàtic de la ciclosporina pot afectar als ronyons, motiu pel qual només s'administra per a tractaments de xoc i durant un temps limitat en els casos més greus.

En aquest punt és on entra en funcionament l'SP14019-F01, un tractament local que només s'administra a la zona afectada de la pell, reduïnt els nivells sanguinis de ciclosporina al mínim. La tasca d'Spherium se centra ara en provar el funcionament d'aquest nou producte, que permetria tractar a molts més pacients, incloent al col·lectiu infantil, on afecta fins al 20% dels nens, i administrar-se en tractaments de llarga durada.

Es calcula que el 2020 la dermatitis atòpica afectarà a 54 milions de persones arreu del món. Luis Ruiz-Ávila, CEO d'Spherium, explica que "amb l'inici d'aquest assaig clínic demostrem una vegada més que és possible desenvolupar fàrmacs innovadors que resolen problemes de salut importants partint del coneixement generat en entorns acadèmics. Amb el mateix model de negoci hem aconseguit començar tres assajos clínic d'eficàcia durant l'últim any i esperem començar-ne dos més l'any vinent."

Pots ampliar aquesta informació al web d'Spherium Biomed.

 

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies