Un brindis per la biotecnologia catalana


Una trobada de networking organitzada per la plataforma de micromecenatge Capital Cell va reunir, el dia 25 de juny al cor de Gràcia a Barcelona, executius del sector biotecnològic català per parlar de finançament i internacionalització.

Nigel Fleming, director del fons d'inversió Adventura Capital, va inaugurar la sessió posant l'accent en la dificultat de finançament privat que tenen les empreses emergents en biotecnologia. Fleming va exposar les diferències que hi ha entre els Estats Units i Europa a l'hora d'emprendre. "Les fonts de finançament a Europa són més escasses i de menor capacitat". També va remarcar el paper de la inversió col·lectiva per revitalitzar la generació d'empreses: "El micromecenatge d'inversió és una opció perfecta per complementar les 3F".

El director de Capital Cell, Daniel Oliver, va intervenir posant de relleu les oportunitats que ofereixen les plataformes obertes en assessorament (legal, financera, científica...) i per connectar els diferents actors de l'ecosistema català (científics, emprenedors, inversors i una comunitat oberta i sensible amb la ciència).

La jornada va atreure personalitats com Joan Comella (VHIR), Isabel Amat (Reig Jofre), Melqui Calzado (CataloniaBio) o Jordi Fàbrega (Biocat) i els directors de més de 15 empreses biotecnològiques (Coretherapix, Oncostellae, Pharmantra, PharmaPhenix Iproteos, Zeclinics, Health2.0, entre d'altres).

La trobada va finalitzar amb una xerrada molt animada entre els assistents i amb un intercanvi de targetes.

Què és Capital Cell?

Capital Cell és una plataforma de micromecenatge d'inversió especialitzada en les ciències de la vida i la salut. Creada el 2014, permet que inversors particulars i industrials participin en rondes d'inversió d'spin-off procedents de parcs científics i universitats, amb patents i aprovacions que garanteixen el seu caràcter innovador. Aquests diners dónen liquiditat a empreses de base tecnològica per continuar la seva R+D i arribar a mercat. Com a resultat, es converteixen en socis de companyies que desenvolupen nous medicaments, vacunes o dispositius mèdics.

Els fundadors de Capital Cell són membres d'altres plataformes de finançament col·lectiu: CreoEnTuProyecto i iLoveScience, i compta amb Nigel Fleming i Gabriel Masfurroll al consell assessor.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies