CataloniaBio & HealthTech porta a l’UnConference el debat de la transformació digital del sector salut

comunicacio@cataloniabioht.org,


Galeria de fotos

La pandèmia ha posat el sector salut al centre en molts aspectes i li ha donat una nova rellevància davant de la societat. També ha posat sobre la taula aspectes com redefinir la industrialització i la innovació, qüestió que va ocupar l’UnConference de l’any 2021, o la transformació digital, que ha estat el centre de debat a l’edició d’enguany, celebrat a La Salle Campus Barcelona.

Aquesta transformació digital, accelerada forçadament en alguns aspectes durant la pandèmia, implica una evolució profunda: de cultura, de manera de treballar i de conèixer com utilitzar les eines i fons d’informació disponibles. Estem preparats per fer aquesta evolució? Quins passos hem d’anar fent? Quins són els obstacles que ens podem trobar? Són qüestions que van plantejar als assistents Nuria Pastor, vicepresidenta de CataloniaBio & HealthTech i CEO de HumanITcare; i Joan Puig, president de CataloniaBio & HealthTech i CEO de Kymos, a la presentació de la jornada. L’UnConference va reflexionar sobre aquestes qüestions seguint aquest format, en sessions de debat obert.

A la sessió principal, una taula rodona ha revisat diverses aproximacions i experiències a nivell internacional amb Marco Wendel, CEO de Medical Valley Digital Health Application Center; Anna Karasek, Directora de consultoria de solucions comercials de Veeva Systems; Francesca Wuttke, fundadora i CEO de Nen; Anaïs Le Corvec, Directora Executiva del Council of European BioRegions. Moderant la conversa, Albert Barberà, Director del Hub de Teràpies Avançades i Plataformes Tecnològiques del VHIR.

S’hi van debatre obertament qüestions com el canvi cultural necessari (per a pacients, per a clínics i per a gestors de salut), les noves necessitats d’accés a la informació, la digitalització d’aquesta informació, com aconseguir un sistema híbrid (en persona i digitalitzat), l’experiència dels pacients i dels professionals. També hi van ser presents conceptes com adopció digital, escepticisme, incorporació d’innovacions als sistemes de salut, permeabilitat entre els diversos nivells d’atenció sanitària, atracció de talent en tecnologia per fer possible el canvi al sector salut, la necessitat de definir digitalització, noves possibilitats, limitacions de despeses, coordinació... En definitiva, posant de relleu que són moltes les vessants implicades en la transformació digital i que és necessari un treball conjunt.

Precisament, aquesta va ser la segona part de la jornada. En diverses sessions paral·leles, es va conversar i treballar sobre les palanques que han d’impulsar el canvi cultural i organitzatiu: enfortir el sistema públic de salut, la promoció de les noves tecnologies digitals als pacients i als professionals de la salut, i la promoció d’un sector industrial acord amb els reptes actuals que necessita el sector sanitari.

Per liderar aquestes sessions, vam comptar amb Josep Miquel Piqué, Cap de Zones Econòmiques de Barcelona Activa; Victor Escobar, Director Executiu de Renishaw Ibérica; Jordi Piera, Director d’Estratègia Digital de Salut de CatSalut; i Jordi Cruz, membre del patronat de la Federación Española de Enfermedades Raras.

L’UnConference 2022 ha comptat amb la col·laboració de La Salle i el suport d’ACCIÓ.




Què és  l’UnConference?

UnConference és una jornada de debat i diàleg sobre el futur de les solucions per a la salut que impulsa CataloniaBioHT des de 2018. L'objectiu és fomentar la consciència, perspectiva i visió de quines són les necessitats i oportunitats del sector, així com la millor manera d’afrontar-les.

Seguint la metodologia de les unconference, aquesta jornada no es basa en presentacions i conferències, sinó que s'obren diferents espais de debat on es convida una veu rellevant de la ciència, l'empresa, el pacient i la societat que proposa un tema per a la reflexió col·lectiva. A partir d'aquí, el debat es construeix amb el coneixement i opinions dels assistents (emprenedors, CEOs, CSOs i directius d'empreses de tot el sector de la salut).

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies